Nalatenschap

De afhandeling van de erfenis, woning, abonnementen, bankrekeningen, verzekeringen, belasting etc. zijn zaken waar je liever niet mee bezig bent, wanneer je jouw dierbare bent verloren. Toch moeten ze geregeld worden om problemen te voorkomen.

Nabestaandendesk

Ter ondersteuning melden wij je aan bij de Nabestaandendesk. Een online platform waar je stapsgewijs alle administratieve zaken kunt afhandelen tot er niets meer op de ‘to do’ list staat.

Het is mogelijk om met meerdere familieleden in het persoonlijke dossier te werken.

Geen digitaal wonder? Een checklist in boekvorm hebben we ook.

Laptop met checklist
Mooi Mens Uitvaart Beeldmerk zwart

Digitale nalatenschap

Wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon als zij de code niet weten? En hoe wordt identiteitsfraude voorkomen met gegevens van iemand die is overleden?

In deze tijd zijn er weinig mensen die geen mail- of sociaal media account hebben. Bij een overlijden blijft dit ‘digitaal nalatenschap’ ofwel deze ‘online erfenis’ bestaan als er niemand actie onderneemt.

Wij werken samen met ‘Digital Life Legacy’; dé expert in digitale nazorg na overlijden.

Zij kunnen je helpen om toegang te krijgen tot de telefoon, tablet of computer van een overleden dierbare wanneer wachtwoorden of codes niet bekend zijn.

Daarnaast stellen ze gegevens veilig als een apparaat stuk is, bijvoorbeeld door een technisch defect, brand of waterschade.

Lees ook meer over:

Laatste verzorging

Uitvaart

Kist, mand of wade

Locatie