Bloemen

Elke bloem heeft zijn eigen betekenis, het geven van een bloem is een vorm van non-verbale communicatie; je zegt iets persoonlijks met de bloem zonder woorden.

Elk seizoen heeft zijn eigen bloemen, planten en kleuren. Als ritueel kunnen jullie zelf het veld in trekken om passende bloemen of andere natuurlijke aankleding voor de uitvaart te verzamelen.

Bloemist ‘Lisette’

Voor alles wat met bloemen te maken heeft, op professioneel gebied, werk ik graag samen met Lisette Postema van ‘Bloeiland’ in Bedum. Een fijne en gedreven bloemist met het zelfde idee dat ik heb; een magisch en kleurrijke uitvaart. Lisette denkt mee over waar het gouden randje aan te brengen is voor jullie. Net dat beetje extra aandacht maakt het mooi.

Wanneer je een idee hebt voor een bloemstuk of een afbeelding op internet hebt gevonden kan Lisette dit voor je maken.

Bloemist Lisette
Bloemstuk maken

Zelf een afscheidsbloemstuk maken

Wist je dat je zelf met Lisette het rouwstuk kunt maken?

Het is een mooi ritueel dat bijdraagt aan het rouwproces. Vooral voor kinderen kan dit helpend zijn. Door mee te werken aan het stukje kunst voor opa, oma, papa of mama hebben ze een waardevolle taak en praten kinderen makkelijker over hun gevoel en gedachten.

Bloemenband

De bloemenband is het idee van Jantine Kraayenveld dat ik erg mooi vind. Een troostrijke laatste omhelzing van bloemen tijdens de uitvaart van jullie dierbare. Prachtig te gebruiken als ritueel waarbij de genodigden een bloem mee brengen naar de ceremonie en zelf in de bloemenband steken.

Mooi Mens Uitvaart Beeldmerk zwart
Bloemenband met Gemma
Kaarsen aansteken

Lees ook meer over:

Laatste verzorging

Kennisgeving

Vervoer

Nalatenschap