Over

Gemma Bouman

Opgegroeid op Schiermonnikoog, veel geleerd in Groningen en gesetteld in Bedum. Moeder van een dochter en zoon en ondernemer in vele opzichten.

Waarom uitvaartbegeleider?

Op de middelbare school, wilde ik kraamverzorgster of uitvaartbegeleider worden. De momenten waarbij mensen stil staan bij dat wat echt belangrijk is vind ik magisch.

Ik koos voor kraamverzorgster. Daarbij hoorde onder andere een stage in de ouderenzorg. Ik herinner me nog goed de gesprekken met een mevrouw die niet meer wilde leven.

Dit waren de gesprekken die mij boeiden. Deze interesse in het verhaal achter het persoon heeft mij de kant van het welzijnswerk opgestuurd.

Uitvaart begeleiding

Mensen begeleiden

In de jaren die daarop volgden heb ik zowel in mijn werk als privé veel mensen mogen begeleiden bij het volgen van hun eigen pad.

In de 15 jaar die ik heb gewerkt als (ambulant) begeleider bij De Zijlen heb ik een stuk meegelopen in het leven van mensen met een beperking en hun netwerk. Ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Ik haal veel voldoening uit het positief bekrachtigen van ieders kwaliteiten en de persoonlijke groei die ik hierdoor heb zien ontstaan.

Ik vind het interessant hoe mensen denken en ik luister net zo lang totdat ik iemand begrijp en weet wat hij of zij nodig heeft. Soms is luisteren alleen al genoeg. Soms stel ik vragen zodat keuzes helder worden en iemand zich sterk genoeg voelt deze keuzes te durven maken.

Voor mij zit in ieder mens iets moois.

Mooi Mens Uitvaart Beeldmerk zwart

Mijn droom

Het moment dat ik besloot mijn droom  te verwezenlijken kwam tijdens de ziekte van een goede vriendin.

Ik besefte des te meer dat het leven niet voor eeuwig is en dat ik mij niet moet laten weerhouden door angsten. Iets dat trouwens een normale en menselijke reactie is.

“Ga ervoor, doe waar je van droomt en geef niet op”

Met deze gedachten schreef ik mij in bij ‘Meander Uitvaartopleidingen’ en rondde de opleiding af.

Mijn eigen unieke uitvaartonderneming

Onze vriendin overleed net voor haar 40ste verjaardag. Op haar gedenkkaartje schreef ze:

“omarm het leven en geniet van de kleine dingen”

Deze woorden, in deze situatie namen bij mij de laatste twijfel weg om voor mijn eigen – unieke uitvaartonderneming te gaan.

Geen uitvaart volgens de standaarden, maar een uitvaart waarin iedereen zichzelf kan zijn. Creatief, ruimdenkend en passend bij de persoon.